در مجموعه مطالب پیش رو ده گام اصلی برای ایجاد یک برنامه آنالیز روغن کلاس جهانی به اختصار شرح داده می شوند. این مطلب توسط شرکت معظم Testoil، که یکی از پیشگامان طراحی و اجرای آزمون های آنالیز روغن می باشد، تهیه شده است و ترجمه آن در چند بخش به خوانندگان سایت تقدیم می شود.
گام اول- تجهیزات حساس را شناسایی کنید
در ابتدای پیاده سازی یک برنامه آنالیز روغن باید تصمیم بگیرید که از کدام تجهیزات سازمان نمونه روغن گرفته شود. ممکن است این کار سخت باشد، ولی نمی توان از آن چشم پوشی کرد. سرپرستان و مدیران باید با تخصیص وقت کافی، تجهیزات هدف را مشخص کرده، رویه های تفصیلی کار را نوشته، مسیر انجام کار را مشخص کرده، برنامه های زمان بندی نمونه گیری را طراحی کنند.
ابتدا باید تجهیزات حساس برای عملیات کارخانه مشخص شوند. اینها تجهیزاتی هستند که عموما واحد رزرو (پشتیبان) ندارند تا در زمان خرابی جایگزین آنها شوند. بعلاوه، تعمیرات اساسی و اورهال تجهیزات حساس اغلب منجر به توقف کامل (shutdown) کارخانه شده، نفر/ساعت قابل توجهی صرف کرده، باعث از دست رفتن تولید می گردد.
تجهیزات حساس کارخانجات، عموما ویژگی های زیر را دارند:
- به سرمایه گذاری اولیه بسیار زیادی نیاز داشته، نگهداشت و تعمیر آنها گران قیمت است.
- بگونه ای مهندسی شده اند که اگر در محدوده مشخص شده طراحی و در محیط تعیین شده کار کنند، عمر کاری طولانی دارند.
- عموما ابعاد نسبتا بزرگی داشته، از چندین بخش مجزا تشکیل شده اند.
- اگر دچار مشکلات غیرمنتظره یا شکست کامل شوند، معمولا کل عملیات را متوقف می کنند. به همین دلیل توقف آنها نسبتا پرهزینه است.
آزمون های مناسب تجهیزات حساس شامل موارد زیر است، ولی محدود به آنها نمی شود:
- آنالیز فلزات حاصل از سایش
- اندازه گیری میزان رطوبت
- اندازه گیری گرانروی
- اندازه گیری عدد اسیدی
- فروگرافی تحلیلی
- شمارش ذرات
میثم زمانیان هستم. مدیر سایت. مدرس و مشاور سیستم های مدیریت دارایی های فیزیکی، نگهداری و تعمیرات و قابلیت اطمینان.
کارشناسی مهندسی هوافضا و کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دارم. بیش از 17 سال سابقه فعالیت در صنایع نفت و گاز، صنایع معدنی و ساختمانی، صنایع تولیدی و صنایع غذایی دارم. مدت 13 سال است که به صورت تخصصی در زمینه پیاده سازی سیستم های نگهداری و تعمیرات، پایش وضعیت و مهندسی قابلیت اطمینان فعالیت می کنم.
کتاب های “پیشگیری از خرابی های سیستم هیدرولیک” و “استراتژی های حذف خرابی های اضطراری (خرابی صفر)” را با همکاری تعدادی از دوستان ترجمه کرده ام.
راه های تماس با من:
ایمیل: maysam.zamanian@gmail.com و info@ipamweb.com
شماره تماس: 09153109379