اشیا میشکنند. بدون توجه به اینکه شما چه کاری انجام میدهید، همیشه احتمال شکست تجهیزات وجود دارد. این مسأله اگرچه در مورد بیرینگ ها هم صدق میکند، ولی به این معنا نیست که نمیتوانید جلوی عوامل بسیاری را که باعث از کار افتادگی پرهزینه تجهیزات، در اثر شکست بیرینگ ها میشوند، بگیرید.
این مقاله راهنماییهایی در مورد عوامل اصلی دخیل در شکست بیرینگ ها و همچنین روشهای پیشگیری از آنها ارائه میکند. با آموزش بیشتر در مورد این مشکلات بالقوه و آگاهی از روشهای توقف آنها، میتوانید حداکثر عمر کاری را از بیرینگ ها گرفته، عملکرد آنها را تقویت کنید.
این مطلب توسط کریس ویلسون (Chris Wilson) تهیه شده، وبسایت معتبر reliable plant آن را منتشر کرده است. ترجمه این مطلب، به همراه تعدادی تصاویر جالب از شکست های بیرینگ ها در اختیار خوانندگان محترم سایت آیپم قرار می گیرد.
کریس ویلسون مدیر عملیات در شرکت ریت بیرینگ (Ritbearing Corporation) است. این شرکت توزیع کننده بینالمللی بیرینگهای ساچمهای و غلتکی بوده، در زمینه مهندسی بیرینگ ها هم تخصص دارد.
علل شکست بیرینگ ها
در این مقاله، علل شکست بیرینگ ها در دوازده دسته اصلی، به شرح زیر، تقسیم بندی شده اند:
- شکست روانکاری
- آلودگی
- نصب نادرست
- ناهمراستایی
- برینلی شدن کاذب
- خوردگی
- آسیب الکتریکی یا شیار شیار شدن
- خستگی یا کندگی
- گرم شدن بیش از حد
- بارگذاری بیش از اندازه
- انبارش و جابجایی نامناسب
- انطباق نامناسب
البته در سایر منابع و مراجع، علت های دیگری هم برای شکست بیرینگ ها ذکر شده است، که عموما می توان آن ها را در ذیل یکی از دوازده عامل فوق تقسیم بندی نمود. همچنین استاندارد ISO 15243 هم تقسیم بندی مفیدی در خصوص شکست بیرینگ ها ارائه کرده است.
در این مطلب، هر کدام از علل اصلی شکست بصورت مختصر شرح داده شده، نشانه های آنها معرفی شده، روش های پیشگیری از آنها هم توضیح داده شده است. همچنین، جهت آشنایی بیشتر، تصاویری از هر یک از انواع شکست نشان داده شده است.
جهت دریافت متن اصلی می توانید به اینجا مراجعه کنید.
مطالب مرتبط با بیرینگ ها را می توانید اینجا مطالعه کنید.
ترجمه کامل این مقاله را می توانید از پیوند زیر دانلود نمایید:
میثم زمانیان هستم. مدیر سایت. مدرس و مشاور سیستم های مدیریت دارایی های فیزیکی، نگهداری و تعمیرات و قابلیت اطمینان.
کارشناسی مهندسی هوافضا و کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دارم. بیش از 17 سال سابقه فعالیت در صنایع نفت و گاز، صنایع معدنی و ساختمانی، صنایع تولیدی و صنایع غذایی دارم. مدت 13 سال است که به صورت تخصصی در زمینه پیاده سازی سیستم های نگهداری و تعمیرات، پایش وضعیت و مهندسی قابلیت اطمینان فعالیت می کنم.
کتاب های “پیشگیری از خرابی های سیستم هیدرولیک” و “استراتژی های حذف خرابی های اضطراری (خرابی صفر)” را با همکاری تعدادی از دوستان ترجمه کرده ام.
راه های تماس با من:
ایمیل: maysam.zamanian@gmail.com و info@ipamweb.com
شماره تماس: 09153109379